Expertisecentrum Plato Ambtenarencross

De 6e editie van de Ambtenarencross vindt plaats op zondag 27 januari 2019. Deze editie vindt weer midden in de Drentse natuur plaats, namelijk in recreatiegebied Schoonhoven te Hollandscheveld. Het is een spectaculaire hardloopcross over een uitdagend parcours met onverharde bospaden, een zandstrand en met als toetje een pittige beklimming !!! De organisatie is in handen van de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen. Wij organiseren deze cross voor al onze collega ambtenaren van politie, gemeenten, provincies, Het Rijk, waterschappen en regionale samenwerkingsverbanden zoals de Regionale Omgevingsdiensten (RUD’s) en Veiligheidsregio’s (VR). Naast Nederlandse collega’s nodigen wij ook onze Duitse collega’s van harte uit om aan de start te verschijnen. De loopafstanden van de ambtenarencross zijn 5 km & 10 km en de jeugdcross 500 meter, 1 & 2 km.

Afgelasting ambtenarencross
De weersvoorspellingen zijn behoorlijk bijgesteld en men verwacht vandaag sneeuw en zaterdag en zondag veel regen bij lage temperaturen. We hebben daarom vanochtend het parcours verkend en hieruit is naar voren gekomen dat we het niet verantwoord vinden om de ambtenarencross en jeugdcross aanstaande zondag door te laten gaan. De ondergrond is hard bevroren en er ligt veel sneeuw. Hierdoor is het glad en zijn wortels en kuilen moeilijk te zien. Met de verwachte regen zijn we bang dat alleen de bovenlaag een klein beetje ontdooit en regen blijft staan en zorgt voor nog moeilijkere en gevaarlijke omstandigheden met een grote kans op (ernstige) blessures. Dit risico willen wij als organisatie niet nemen. We hebben daarom met pijn in het hart besloten om de ambtenarencross af te lasten.

Hoofdsponsor

Laatste Nieuws

afgelasting ambtenarencross

De weersvoorspellingen zijn behoorlijk bijgesteld en men verwacht vandaag sneeuw en zaterdag en zondag veel regen bij lage temperaturen. We hebben daarom vanochtend het parcours verkend en hieruit is naar voren gekomen dat we het niet verantwoord vin…